Att vara på Laxforsen är att slappna av, och det är lätt att bländas av skönheten som ständigt ligger framför ögonen när man är där. Stora skogar breder ut sig runt sjön, svanparet med sina ungarna ligger och guppar i vassen och ekan viskar om gammelgäddan som ännu inte har dragits upp. Trots närheten till storstaden är det nästan knäppt tyst här ute, och att ha hela området för dig själv är vad som gör det hela unikt.

Sjöstugan hyrs ut året runt och fortsätter att vara en plats dit människor återkommer. Midsommar på altanen, fiske från flotten i gryningen, en öl i det vedeldade karet under stjärnklar himmel. Eller varför inte kantarellplockning i skogen eller ett bad i isvaken innan du springer in i bastun igen?

Laxforsen har upplevelser att erbjuda året runt oavsett om du är proffsfiskare, letar efter en plats att ha möhippan på eller vill ha en helg utöver det vanliga med klassen, familjen, föreningen eller företaget. Det är du själv som sätter gränserna.

Sedan 1700-talet har det bott folk här intill och nedanför sjön när mjölnare och drängar arbetat vid den minsta och avslutande av Djursjöarna - Lilla djursjön. I vattnet leker inte längre lax, men både abborre, karp och gädda ligger och simmar vid inloppet och under bryggan. Stigarna är inte trampade av grannens löparskor utan av älgar och rådjur som rör sig i trakterna.